Valle de Arán

En el Pirineu de la província de Lleida, en l'extrem nord occidental està l'única vall en la vessant atlàntica d'Espanya, cosa que la fa un indret privilegiat per a la qualitat de la neu. Allí, en el Pla de Beret neixen els rius Garona i Noguera Pallaresa. Una vall envoltada per cims de 3.000 m d'altitud i en el que s'han format més de 200 llacs d'origen glacial, alguns com Mar i el Tort de Riu, són els més grans del Pirineu espanyol. Grans boscos d'avets, pins i faig confegeixen un espai alpí únic.

En aquesta natura bellíssima trobem més de 50 petits pobles rurals d'arquitectura tradicional on predomina l'ús de la pedra, la fusta i la pissarra com a elements de construcció. També sovintegen esglésies romàniques de singular personalitat posant en valor el patrimoni artístic de la vall.

ESQUÍ: Baqueira / Beret

La seva situació entre el vessant de Tuc de Dossau i el Cap de Baqueira, junt amb la presència de cims de 3.000 m al voltant de la vall asseguren una conservació de la neu òptima. La diversitat d'espai esquiable permet que esquiadors de tots els nivells puguin gaudir per igual. amb una extensió de 824 hectàrees, és l'àrea d'esquí més gran del Pirineu: compta amb 105 Km de pistes abalisades, essent el 2n centre hivernal en extensió d'Espanya.

SENDERISME:

Un altra opció es calçar-se unes botes de muntanya i gaudir de la qualitat de la biodiversitat i el paisatge a l'estiu. Diverses opcions a escollir en funció de les dificultats dels senders.

- El paratge d'Artiga de Lin (Mitjaran):grans prats de pastura pels ramats, envoltats per boscos d'avellaners, faigs , roures, bedolls i avets. Ens permet arribar al naixement del riu Uelhs deth Joeu, les aigües desapareixen en el glacial de l'Aneto després de fluir durant 4 km i tornen a aparèixer. (Accessible sense massa esforç, apte per a tota la família). Uelhs deth Joeu cuyas aguas desaparecen en el glaciar del Aneto y después de fluir durante 4 Km, vuelve a aparecer. (Accesible sin mucho esfuerzo, apto para toda la família).

Des del Pla de Beret al Santuari de Montgarri. En el extremo nord-oriental de la Val d’Aran, justo en el límite con el Pallars Subirà. Itinerario fácil, de poco desnivel que sigue el curso del rio Noguera Pallaresa.

- Per al més preparats les rutes dels llacs de Colomèrs. Conjunt lacustre amb 50 llacs formats en la retirada de l'antic glacial sota el Circ de Colomèrs.

T'AGRADA? COMPARTEIX

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest
caCatalà